Om oss

Siberian husky gillar jag mest, därför att den rasen är allra bäst!

Snälla och rara "nallar", som både snö och kyla pallar.

Skäller inte ett knyst, är för det mesta tyst.

Ylar ibland i kör - det är det enda jag hör.

På kälken står jag och styr, ut mot nya äventyr!

Vi är en familj på två vuxna och fyra Siberian husky, som bor strax utanför Växjö.


Valet av ras kom som en slump när vi tittade runt på internet och fastnade för vår första

Siberian husky. Rasen har allt vi tycker om, de älskar promenader, springa, cykla och de har dessutom lite pälsunderhållning.


Vår första husky kom till oss hösten -08 och han fick namnet Sako. Sako är en mysig hane som älskar att få uppmärksamhet. Han är även lugn och somnar lätt i sin säng. Han älskar att följa med på joggingrundor och skogspromenader.


Med Sako föddes intresset för utställning och viltspår, något som inte var planerat, men som vi älskar att hålla på med.

Hösten 2009 hade vi kommit så långt att vi planerade att skaffa kennelnamn.

Vårt godkända namn blev Vita Vargens.

Eftersom vi båda älskar att tävla i utställningsringen blev det ofta lite fight om vem som skulle in i ringen. Vi löste detta genom att skaffa en tik. Tiken som vi döpt till Mira kom till oss våren 2010. Mira är en superlugn tik med mycket bus i. Hon älskar sommaren och ligger gärna i solen och myser. Hon älskar skogspromenader och att bli kliad på magen.

I September 2011 kom vår andra tik Tyra. Denna lilla dam ska också gå i utställningsringen. Tyra är en supercharmig tik med smeknamnet "TyseMysen". Hon pratar mycket och älskar att få uppmärksamhet. Hon älskar att springa och jaga Mira på tomten. Hon är även en pussig liten tjej som älskar att bli kliad!!

2012 tog vi vår första valpkull. Ur denna kull sparade vi Kia. En pigg och glad tjej som har ett blått öga och ett öga som är blått och brunt. Hon älskar att springa runt i trädgården men även att gräva fina hål i gräsmattan! Hon är en charmig tik som älskar att prata och att leka med sina kompisar!

Våra avelsplaner är att få fram hundar som är friska, pigga, arbetsvilliga med ett lugnt och stabilt temperament. Vi har även studerat Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning som vi tycker är viktigt att ha med sig i ryggsäcken.


Våra hundars välbefinnande är jätteviktigt för oss. De får kärlek, trygghet och god omvårdnad varje dag och resten av deras liv.

Vi hoppas att ni kommer att trivas hos oss. Bara Maila om det är något ni funderar över.


Ha det så bra!

Vänligen,

Linda, Jonas och alla hundar